Carpaccio z cukinii

29 sierpnia 2012,
dodał: kantyczka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 młode cukinie
6 pomidorków koktajlowych
sok z 1 cytryny
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
pieprz
kilka liści rukoli
start parmezan

Przygotowanie:
Cukinie umyć i pokroić w cieniutkie krążki, ułożyć na półmisku.Pomidorki również pokroić – na połówki i dodać do cukinii. przygotować sos winegret z soku z cytryny, octu balsamicznego i oliwy z oliwek. Lekko doprawić pieprzem. Cukinie i pomidory polać sosem winegret i włożyć na 1,5 godz. do lodówki. Podawać ozdobione listkami rukoli i posypane parmezanem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....