Carpaccio z buraków i sera korycińskiego – konkurs Rolnik

17 marca 2015,
dodał: Mariola Grzeda
Artykuł zewnętrzny

file1426588699

 

Składniki

2 buraki
5 dag sera korycińskiego
2 łyżki oleju rydzowego
1 łyżka octu balsamicznego
rukola
sól do smaku
pieprz do smaku.

Wykonanie

Buraki dokładnie myjemy,owijamy w folię aluminiową wkładamy do nagrzanego piekarnika do 220 stopni. Pieczemy do miękkości około godzinę. Buraki studzimy, obieramy ze skórki i mandoliną tniemy na cienkie plasterki..

Sos

Olej rydzowy wymieszać z octem balsamicznym doprawić do smak. Plastry buraków układamy na talerzu posypujemy serek korycińskim, skrapiamy sosem robimy dekoracje z młodych listów rukoli, świeżo mielonym pieprzem kolorowym

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Znaczenie snów
Zastanawiam się, co mogą te zwierzęta oznaczać. Bo chyba sny biorą się z informacji,...
Action
Kupiłam w Action kilka świetnych rzeczy do kuchni. Widziałam je potem w innych sklepach,...
jak czuć się dobrze
To takie rozpieszczanie się. :D Fajnie jest umieć sprawiać sobie małe przyjemności. Zamiast...
co sądzicie o tanich ciuchach używa…
Ze zwykłych szmateksów owszem, a ponadto można przynieść z nimi do domu pluskwy....