Carpaccio z buraków i sera korycińskiego – konkurs Rolnik

17 marca 2015, dodał: Mariola Grzeda
Artykuł zewnętrzny

file1426588699

 

Składniki

2 buraki
5 dag sera korycińskiego
2 łyżki oleju rydzowego
1 łyżka octu balsamicznego
rukola
sól do smaku
pieprz do smaku.

Wykonanie

Buraki dokładnie myjemy,owijamy w folię aluminiową wkładamy do nagrzanego piekarnika do 220 stopni. Pieczemy do miękkości około godzinę. Buraki studzimy, obieramy ze skórki i mandoliną tniemy na cienkie plasterki..

Sos

Olej rydzowy wymieszać z octem balsamicznym doprawić do smak. Plastry buraków układamy na talerzu posypujemy serek korycińskim, skrapiamy sosem robimy dekoracje z młodych listów rukoli, świeżo mielonym pieprzem kolorowym

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...