URODA I ZDROWIE

Carpaccio z buraków i sera korycińskiego – konkurs Rolnik

17 marca 2015, dodał: Mariola Grzeda

file1426588699

 

Składniki

2 buraki
5 dag sera korycińskiego
2 łyżki oleju rydzowego
1 łyżka octu balsamicznego
rukola
sól do smaku
pieprz do smaku.

Wykonanie

Buraki dokładnie myjemy,owijamy w folię aluminiową wkładamy do nagrzanego piekarnika do 220 stopni. Pieczemy do miękkości około godzinę. Buraki studzimy, obieramy ze skórki i mandoliną tniemy na cienkie plasterki..

Sos

Olej rydzowy wymieszać z octem balsamicznym doprawić do smak. Plastry buraków układamy na talerzu posypujemy serek korycińskim, skrapiamy sosem robimy dekoracje z młodych listów rukoli, świeżo mielonym pieprzem kolorowym

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co byś teraz wypiła?
Właśnie wróciłam z pracy, zjadłam obiad i odpoczywam ze szklanką nektaru owocowego z dodatkiem...
Samodzielnie wytwarzane kosmetyki -…
Najlepiej poczytać o tym w specjalistycznych książkach, np. Wiktorii Muchy, tam jest świetnie...
frytkownica
To samo można zrobić w rondlu czy na głębokiej patelni...
Eventy motoryzacyjne
W liceum byłam na zlocie motocyklowym, atmosfera świetna chociaż nie interesuje mnie motoryzacja,...