URODA I ZDROWIE

Cappellini a la marinara

7 stycznia 2015, dodał: Damian Dragański

Składniki:

  • 200 g makaronu Malma Capellini Nidi
  • Oliwa z oliwek
  • Pół puszki pomidorów pelati
  • 150 g krewetek
  • 150 g fileta z dorsza lub halibuta
  • 25 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szalotki
  • 25 g natki pietruszki
  • 25 ml białego wina
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. W tym czasie w garnku na oliwie przesmażamy posiekany czosnek i szalotki. Dodajemy krewetki, pokrojoną w kostkę rybę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy chwilę i dodajemy wino.

Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy. Zdejmujemy pokrywkę i chwilę gotujemy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło i posiekaną natkę.

Dodajemy ugotowany makaron i podajemy gorący.

file1420627613


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Poduszki ciążowe
> milagro napisał/a:> Znacie takie produkty? Podobno są niesamowicie wygodne:)tak to prawda, wiele...
Jak pomóc w rozwoju własnej firmy?…
Uważam, że otwierając biznes trzeba zadbać o dobrą i trafioną reklamę! Promocja firmy...
Jak sobie radzicie z trądzikiem?
Na trądzik najlepiej zadziałać od środka. Ja też miałam z nim problem i...
Cera wrażliwa i naczynkowa - jakie …
Dla mnie najlepsze efekty daje krem w połaczeniu z tabletkami, które od środka wzmocnią...