Cappellini a la marinara

7 stycznia 2015,
dodał: Damian Dragański
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200 g makaronu Malma Capellini Nidi
  • Oliwa z oliwek
  • Pół puszki pomidorów pelati
  • 150 g krewetek
  • 150 g fileta z dorsza lub halibuta
  • 25 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szalotki
  • 25 g natki pietruszki
  • 25 ml białego wina
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. W tym czasie w garnku na oliwie przesmażamy posiekany czosnek i szalotki. Dodajemy krewetki, pokrojoną w kostkę rybę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy chwilę i dodajemy wino.

Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy. Zdejmujemy pokrywkę i chwilę gotujemy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło i posiekaną natkę.

Dodajemy ugotowany makaron i podajemy gorący.

file1420627613



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....