URODA I ZDROWIE

Cappellini a la marinara

7 stycznia 2015, dodał: Damian Dragański

Składniki:

  • 200 g makaronu Malma Capellini Nidi
  • Oliwa z oliwek
  • Pół puszki pomidorów pelati
  • 150 g krewetek
  • 150 g fileta z dorsza lub halibuta
  • 25 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szalotki
  • 25 g natki pietruszki
  • 25 ml białego wina
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. W tym czasie w garnku na oliwie przesmażamy posiekany czosnek i szalotki. Dodajemy krewetki, pokrojoną w kostkę rybę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy chwilę i dodajemy wino.

Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy. Zdejmujemy pokrywkę i chwilę gotujemy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło i posiekaną natkę.

Dodajemy ugotowany makaron i podajemy gorący.

file1420627613

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...