Cappellini a la marinara
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 200 g makaronu Malma Capellini Nidi
- Oliwa z oliwek
- Pół puszki pomidorów pelati
- 150 g krewetek
- 150 g fileta z dorsza lub halibuta
- 25 g masła
- 2 ząbki czosnku
- 3 szalotki
- 25 g natki pietruszki
- 25 ml białego wina
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. W tym czasie w garnku na oliwie przesmażamy posiekany czosnek i szalotki. Dodajemy krewetki, pokrojoną w kostkę rybę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy chwilę i dodajemy wino.
Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy. Zdejmujemy pokrywkę i chwilę gotujemy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło i posiekaną natkę.
Dodajemy ugotowany makaron i podajemy gorący.