URODA I ZDROWIE

Cappellini a la marinara

7 stycznia 2015, dodał: Damian Dragański

Składniki:

  • 200 g makaronu Malma Capellini Nidi
  • Oliwa z oliwek
  • Pół puszki pomidorów pelati
  • 150 g krewetek
  • 150 g fileta z dorsza lub halibuta
  • 25 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szalotki
  • 25 g natki pietruszki
  • 25 ml białego wina
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. W tym czasie w garnku na oliwie przesmażamy posiekany czosnek i szalotki. Dodajemy krewetki, pokrojoną w kostkę rybę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy chwilę i dodajemy wino.

Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy. Zdejmujemy pokrywkę i chwilę gotujemy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło i posiekaną natkę.

Dodajemy ugotowany makaron i podajemy gorący.

file1420627613

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

karmienie mlekiem modyfikowanym
Niestety nie każda kobieta jest w stanie karmić piersią. Ja nie posiadałam dobrej jakości...
Warszawa
Szkoda że jestem z Janek bo chętnie bym się wybrała...
Markowe buty
Ja poluję na oferty prywatne na olx, bo czasem ktoś pozbywa się nowych...
Nagła obojętność faceta
Albo taka gra, żeby spradzić czy kobiecie zależy i czy będzie się narzucała. Niektórzy...