Burgery wołowe
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1,5 kg mielonego mięsa wołowego
1 mała cebula, posiekana
1 łodyga selera, drobno posiekana
1/4 szklanki posiekanej świeżej natki pietruszki
sól i pieprz
8 hamburgerowych bułeczek
Przygotowanie:
W dużej misce wymieszać mięso, cebulę, seler i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 8 kotlecików. Grillować kotleciki na ruszcie przez ok. 8 min. obracając. Podawać na ciepło z podgrzanymi bułeczkami i ulubionymi dodatkami.
W dużej misce wymieszać mięso, cebulę, seler i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 8 kotlecików. Grillować kotleciki na ruszcie przez ok. 8 min. obracając. Podawać na ciepło z podgrzanymi bułeczkami i ulubionymi dodatkami.