Buraczane wzmocnienie
Artykuł zewnętrzny
Przepis pochodzi z książki Agaty Ziemnickiej: Soki i koktajle w minutę wydanej przez Wydawnictwo: Burda Publishing Polska.
Buraczane wzmocnienie
Burak dostarcza żelaza, które zapobiega anemii, a marchewka, jablko i pietruszka to skarbnica witamin i antyoksydantów, tak ważnych dla prawidłowego rozwoju dziecka. Olej lniany to źródło kwasów tłuszczowych, dbających o odpowiedni rozwój mózgu i wzroku, natomiast cykoria poprawia pracę jelit.
Składniki:
– 1 średni burak
– 1 marchewka
– 1 jabłko
– ziarna z 1/2 granatu
– mała garść natki pietruszki
– 1 łyżeczka oleju lnianego
– 1/2 główki cykorii
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umyj i wyciśnij z nich sok w wyciskarce. Gotowy sok wymieszaj z olejem lnianym.