Bukiet gotowanych jarzyn wyśmienity

13 marca 2010,
dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Zwykłe warzywa, ale za to jak smakują – polecam

Składniki

1 kalafior
1 brokuł
kilka pieczarek
kilka marchewek
kilka ziemniaków
sól
sos:
5 łyżek oliwy z oliwek
1 duży ząbek czosnku
4 łyżki bułki tartej

Kalafiora umyć,ugotować w lekko osolonej wodzie,następnie ugotować brokuła(gotujemy w całości)
Marchewkę,umyć ugotować razem z ziemniakami i pieczarkami.
Ugotowanego kalafiora i brokuła podzielić na różyczki,ułożyć na dużym talerzu,ziemniaki i marchewkę pokroić w kawałki,pieczarki na pół.
Oliwę wlać na patelnie,dodać posiekany czosnek,chwilkę pod smażyć dodać bułkę tartą i lekko zrumienić ,polać jarzyny.
Podawać z mięsem lub same.
Smacznego.

file1268511287



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.