Bukiet gotowanych jarzyn wyśmienity

13 marca 2010,
dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Zwykłe warzywa, ale za to jak smakują – polecam

Składniki

1 kalafior
1 brokuł
kilka pieczarek
kilka marchewek
kilka ziemniaków
sól
sos:
5 łyżek oliwy z oliwek
1 duży ząbek czosnku
4 łyżki bułki tartej

Kalafiora umyć,ugotować w lekko osolonej wodzie,następnie ugotować brokuła(gotujemy w całości)
Marchewkę,umyć ugotować razem z ziemniakami i pieczarkami.
Ugotowanego kalafiora i brokuła podzielić na różyczki,ułożyć na dużym talerzu,ziemniaki i marchewkę pokroić w kawałki,pieczarki na pół.
Oliwę wlać na patelnie,dodać posiekany czosnek,chwilkę pod smażyć dodać bułkę tartą i lekko zrumienić ,polać jarzyny.
Podawać z mięsem lub same.
Smacznego.

file1268511287



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...