Bruselka w sosie jogurtowym

1 kwietnia 2012, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

80 dkg.brukselki

1 średnia cebula,

3/4 szklanki naturalnego jogurtu,

1 łyżka masła,

1 łyżka mąki,

natka pietruszki lub koperek,

sól i pieprz.

Przyrządzenie:

Z brukselki zdjąć wierzchnie liście.

opłukać i obgotować ok.1o min. w osolonej wodzie. Odcedzić i osączyć na sicie. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać brukselkę,oprószyć mąką,wlać jogurt,doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.20 min.Posypać natką pietruszki lub koperkiem. Podawać na gorąco. Pyszne, lekkie i zdrowe.

file1333292951



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Bruselka w sosie jogurtowym

  1. avatar konior pisze:

    Oj z tego rozmach”zjadłam” jedną literką…oczywiście w tytule chodzi o BRUKSELKĘ :)
    …szkoda,że nie ma możliwości poprawienia błędu,że brak tu opcji edytowania przepisu :(

Dodaj komentarz