Bratkartofle Eli ze śledziem

25 października 2010,
dodał: eli_555
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg ziemniaków ugotowanych poprzedniego dnia (nie solić)
1 płat śledzia solonego (nie moczyć)
2 cebulki dymki ze szczypiorem
1-2 łyżki oleju
pieprz
maślanka do popicia

Ziemniaki (ugotowane bez soli poprzedniego dnia) pokroić w plastry. Cebulkę dymkę posiekać, a szczypior pokroić osobno. Śledzia solonego (bez moczenia) pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulkę (bez szczypioru), ziemniaki i smażyć, aż ziemniaki się przyrumienią. Dodać śledzie, doprawić pieprzem, jeszcze chwilę smażyć i na koniec posypać szczypiorem. Podawać z maślanką do popicia. Smacznego!

file1288031060



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...