Błyskawiczny ryż z owocami morza

22 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Banalnie proste danie, które każdemu przypadnie do gustu:)

Składniki:

200 g ryżu

500 g owoców morza mrożonych

400 g słodkiej papryki

150 g cebuli

olej, sól

Wykonanie:

Ryż gotuję wedle wskazówek na opakowaniu. Cebulkę drobno siekam a z papryki wyjmuję gniazdo nasienne i kroję ją w paski. Smażę je na rozgrzanej patelni z olejem przez 5- 7 min. Odmrożone owoce moża dodaję do cebuli i papryki i duszę pod przykryciem 3-4 min. Na koniec dodaję do całości ryż, sól, i dobrze mieszam. Ściągam patelnię z ognia a przed podaniem doprawiam ją maggi.

Smacznego:)

file1308742128



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz