Kotlety z mortadeli

24 czerwca 2011, dodał: niuniak
Artykuł zewnętrzny

35 dkg mortadeli ( w zależności na ile osób robimy oczywiście może być więcej ;) ) olej , bułka tarta , mąka , 1 jajko i ewentualnie przyprawy .

Plastry mortadeli obrać z osłonki, zwilżyć z obu stron wodą ,oprószyć mąką, przyprawić do smaku i panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor na gorącym tłuszczu. Podawać z frytkami lub ziemniakami ;) Kotlety z mortadeli można też smażyć w cieście naleśnikowym.

Smacznego



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺