Błyskawiczny farsz do uszek
Artykuł zewnętrzny
Bardzo smaczny farsz do uszek.
Składniki
7 dkg suszonych grzybów(podgrzybki,maślaki)
8 dużych pieczarek
1 duża cebula
olej
sól
pieprz(świeżo zmielony)
8 dużych pieczarek
1 duża cebula
olej
sól
pieprz(świeżo zmielony)
Grzyby namoczyć na 20 min w ciepłej wodzie,skręcić przez maszynkę razem z surowymi pieczarkami,wypchnąć kawałeczkiem świeżej bułki.
Cebulę drobno posiekać,wlać olej na patelnię i zeszklić cebulę.
Dodać zmielone grzyby i jeszcze trochę oleju smażyć na małym ogniu 10 min,pod koniec doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Tak zrobiony farsz jest bardzo gęsty i bardzo aromatyczny ,nie rozpada się przy lepieniu uszek,polecam.
Gotowe uszka wstawiamy,z deską lub tacką i zamrażamy,potem tylko wsypujemy do torebek i znów do zamrażarki.Gotujemy przed wigilią w dużej ilości lekko osolonej wody.:)
Smacznego.