Sandacz świąteczny z tymiankiem smażony na maśle

24 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczny sandacz,doskonały na wigilię:)

  • 6 filetów sandacza
  • sól
  • pieprz
  • 1 czubata łyżeczka roztartego tymianku
  • 2 -3 jajka
  • bułka tarta
  • masło roślinne do smażenia
  • 1 czubata masła śmietankowego
  • sok z cytry

Sandacza umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,(ryba musi być sucha)posypać solą, pieprzem,skropić sokiem z cytryny,odstawić na 10 min.

Jajka roztrzepać z roztartym tymiankiem,panierować sandacza w jajku i bułce tartej, smażyć na maśle roślinnym wymieszanym z masłem śmietankowym, na małym ogniu,na złoty kolor,odwracając na obie strony.

Smacznego

file1267038537



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz