Bigos z młodej kapusty

23 maja 2019,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 3 średnie główki młodej kapusty, 1 kg mięsa wieprzowego, 3 krótkie laski wędzonej kiełbasy, 2 małe słoiczki przecieru pomidorowego, 5 łyżek ostrego keczupu, 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego, łyżka przyprawy do bigosu, 3 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz.

Mięso ugotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody, przestudzić i drobno pokroić. Kapustę umyć, poszatkować przełożyć do garnka z wodą od gotowania mięsa, dolać trochę wody tak, aby cała kapusta była przykryta, doprawić, gotować ok. godz. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni, wraz z mięsem dodać do bigosu. Dodać resztę składników, doprawić do smaku, dusić jeszcze ok. 15 min.

Nauczyła mnie go robić moja mama:)

file1316099770



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...