Bigos z młodej kapusty

23 maja 2019, dodał: czekoladka

SKŁADNIKI: 3 średnie główki młodej kapusty, 1 kg mięsa wieprzowego, 3 krótkie laski wędzonej kiełbasy, 2 małe słoiczki przecieru pomidorowego, 5 łyżek ostrego keczupu, 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego, łyżka przyprawy do bigosu, 3 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz.

Mięso ugotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody, przestudzić i drobno pokroić. Kapustę umyć, poszatkować przełożyć do garnka z wodą od gotowania mięsa, dolać trochę wody tak, aby cała kapusta była przykryta, doprawić, gotować ok. godz. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni, wraz z mięsem dodać do bigosu. Dodać resztę składników, doprawić do smaku, dusić jeszcze ok. 15 min.

Nauczyła mnie go robić moja mama:)

file1316099770


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Bigos z młodej kapusty

  1. avatar Kataryna pisze:

    A ja taką robię, ale bez przecieru pomidorowego, daje świeżego pomidora

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Płyta indukcyjna
Płyta indukcyjna jest świetna nie tylko ze względów estetycznych, ale też ze względu na bezpieczeństwo....
nietrzymanie moczu
Spotkała się któraś z was z nietrzymaniem moczu po porodzie? Czy tabletki...
Jaki kierunek studiów wybrać?
Mam znajomą, która w wieku 59 lat zmieniła branżę:) I świetnie sobie radzi:)
Oglądanie filmów w sieci
Ostatnio w ogóle nie mam na to czasu...:/ A iść do kina to...