Bigos z młodej kapusty | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Bigos z młodej kapusty

23 maja 2019, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

SKŁADNIKI: 3 średnie główki młodej kapusty, 1 kg mięsa wieprzowego, 3 krótkie laski wędzonej kiełbasy, 2 małe słoiczki przecieru pomidorowego, 5 łyżek ostrego keczupu, 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego, łyżka przyprawy do bigosu, 3 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz.

Mięso ugotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody, przestudzić i drobno pokroić. Kapustę umyć, poszatkować przełożyć do garnka z wodą od gotowania mięsa, dolać trochę wody tak, aby cała kapusta była przykryta, doprawić, gotować ok. godz. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni, wraz z mięsem dodać do bigosu. Dodać resztę składników, doprawić do smaku, dusić jeszcze ok. 15 min.

Nauczyła mnie go robić moja mama:)

file1316099770

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Bigos z młodej kapusty

  1. avatar Kataryna pisze:

    A ja taką robię, ale bez przecieru pomidorowego, daje świeżego pomidora

Dodaj komentarz