Bigos z marchwi

18 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg marchwi
4 ziemniaki średnie
¾ szklanki fasoli
80 dag żeberek
listek laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz

Fasolę najlepiej namoczyć na noc. Marchew obrać pokroić na mniejsze części. Włożyć do gotującej wody razem z umytymi wcześniej żeberkami, fasolą i oraz listkiem laurowym i zielem angielskim. Gotować około 1 godziny, następnie wyjąć ugotowane żeberka a dołożyć ziemniaki. Mięso obrać z kości drobno pokroić i wrzucić ponownie do garnka. Jak już ziemniaki będą miękkie, odlewamy wodę z gotowania i tłuczemy wszystko razem tak jak ziemniaki. Następnie doprawiamy solą i pieprzem i jeżeli wolimy trochę rzadsze dolewamy ponownie  trochę wody w której się gotowało, Znów ubijamy. Jemy jako samodzielne danie.

file1268917430

Zobacz również:

  1. Pyszne dania wegetariańskie
  2. Kolorowe puree z ziemniaków
  3. Placki ziemniaczano-buraczkowe z warzywami
  4. Sałatka ze szpinakiem i kozim serem



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz