Bigos z marchwi

18 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg marchwi
4 ziemniaki średnie
¾ szklanki fasoli
80 dag żeberek
listek laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz

Fasolę najlepiej namoczyć na noc. Marchew obrać pokroić na mniejsze części. Włożyć do gotującej wody razem z umytymi wcześniej żeberkami, fasolą i oraz listkiem laurowym i zielem angielskim. Gotować około 1 godziny, następnie wyjąć ugotowane żeberka a dołożyć ziemniaki. Mięso obrać z kości drobno pokroić i wrzucić ponownie do garnka. Jak już ziemniaki będą miękkie, odlewamy wodę z gotowania i tłuczemy wszystko razem tak jak ziemniaki. Następnie doprawiamy solą i pieprzem i jeżeli wolimy trochę rzadsze dolewamy ponownie  trochę wody w której się gotowało, Znów ubijamy. Jemy jako samodzielne danie.

file1268917430

Zobacz również:

  1. Pyszne dania wegetariańskie
  2. Kolorowe puree z ziemniaków
  3. Placki ziemniaczano-buraczkowe z warzywami
  4. Sałatka ze szpinakiem i kozim serem



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...