Puree z ziemniaków różnobarwne

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

10 ziemniaków

szklanka mleka

zioła

Po 2 łyżki: sosu pomidorowego, puree z dyni i pokrojonego koperku

Ziemniaki umyć, oskrobać, zalać wrzącą wodą, ugotować. Wodę odlać, ziemniaki ugnieść drewnianą łyżką dodając gorące mleko. Masę podzielić na 3 części. Jedną wymieszać z sosem pomidorowym, drugą z dynią, trzecią z koperkiem. Ułożyć na talerzu i przybrać ziołami.

file1289712185



FORUM - bieżące dyskusje

klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....
moda xxl
Zgadzam się. Niedoskonałości łatwiej przykryć nieco luźnym krojem, a i stopień wygody i komfortu...
Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...