Puree z ziemniaków różnobarwne

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

10 ziemniaków

szklanka mleka

zioła

Po 2 łyżki: sosu pomidorowego, puree z dyni i pokrojonego koperku

Ziemniaki umyć, oskrobać, zalać wrzącą wodą, ugotować. Wodę odlać, ziemniaki ugnieść drewnianą łyżką dodając gorące mleko. Masę podzielić na 3 części. Jedną wymieszać z sosem pomidorowym, drugą z dynią, trzecią z koperkiem. Ułożyć na talerzu i przybrać ziołami.

file1289712185



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...