Puree z ziemniaków różnobarwne

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

10 ziemniaków

szklanka mleka

zioła

Po 2 łyżki: sosu pomidorowego, puree z dyni i pokrojonego koperku

Ziemniaki umyć, oskrobać, zalać wrzącą wodą, ugotować. Wodę odlać, ziemniaki ugnieść drewnianą łyżką dodając gorące mleko. Masę podzielić na 3 części. Jedną wymieszać z sosem pomidorowym, drugą z dynią, trzecią z koperkiem. Ułożyć na talerzu i przybrać ziołami.

file1289712185



FORUM - bieżące dyskusje

ach, te kociaki...
Mój kotek to już senior bo ma 15 lat, zauważyłam że zrobił się...
Czy czytacie Waszym dzieciom?
Polecam książki z cyklu Zaopiekuj się mną. Piękne opowiadanie o pieskach i kotkach. Wzruszające....
Tabletki antykoncepcyjne - bez prze…
Od ponad 5 lat używam jednoskładnikowych cerazzette bez przerwy. Jak dla mnie najlepsze.
Jakie warzywa do zapiekanki?
U mnie cukinia odpada bo dzieci nie lubią. Najczęściej to brokuł, papryka, groszek i kukurydza.