Biała kiełbasa obsmażana – w miodzie

6 kwietnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Akurat na Święta Wielkanocne .

Czas : 15 minut + 30 minut macerowanie kiełbasek

Składniki :

8 białych kiełbas –sparzonych

2 łyżki oleju

1 łyżka masła

1 łyżeczka sosu sojowego

1 łyżeczka miodu

Wymieszać sos sojowy z miodem i 1 łyżką oleju .Natrzeć przestudzone kiełbaski i zostawić na 30 minut .Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła z łyżką oleju .Włożyć kiełbaski .Na małym gazie opiekać przewracając ( uwaga by nie dopuścić do przypalenia ) przez 10 minut .Podawać na ciepło z chrzanem, sosem tatarskim , ćwikłą .

Tak przyrządzona biała kiełbasa zyskuje specyficzny ,, przydymiony „ smak karmelu wzmocniony sosem sojowym .

Jeśli kiełbasek ma być więcej można ułożyć je w brytfance i zapiec w piekarniku .Ja robię to na patelni bo potrzebuję mało tyle co na 2-3 porcje .

file1270551227



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....