Barwy jesieni – surówka

1 listopada 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Lubię jesień ze wszystkimi jej kolorami .

Czas : 5 minut

Składniki :

  • 2 garści mieszanki sałat kolorowych ( kupuję takie już  porwane na kawałki )
  • garść kwiatków nasturcji ( są jadalne )
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • sok z cytryny

Zmieszać olej z przyprawami .Sałatę wymieszać z kwiatami nasturcji – przed samym podaniem polać sosem .

Dobrze jest sporządzać przed samym podaniem ( a kwiaty do tego czasu trzymać wstawione do wazonika bo szybko więdną ).

Czasem dodaję do tej surówki trochę marynowanych nasion nasturcji ( tzw. ,, polskich kaparów ” lub oryginalnych kaparów – ale to wtedy gdy surówkę podaje do łagodnych mięs typu gotowany kurczak.

file1288601700



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...