Baranina z szybkowaru z grzybami i czosnkiem

1 marca 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Jadłam pierwszy raz takie mięsko, i muszę powiedzieć że bardzo wszystkim smakowało.

Składniki

* baranina 80 dkg
* grzyby suszone 10 szt lub świeże
* marchewka 1 szt
* tłuszcz 1 łyżka
* cebula 2 szt
* czosnek 2 ząbki
* sól
* pieprz
* listek laurowy

Rozgrzać w szybkowarze połowę tłuszczu,obrumienić pokrojoną baraninę wyjąć, a na to miejsce włożyć pokrojoną cebulę, namoczone grzyby i pokrojoną marchew, dodać przyprawy. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Po otwarciu szybkowaru, dodać rozrobioną łyżkę mąki w 1/2 szklanki. Zamknąć ponownie szybkowar i ogrzewać pozostałe 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Smacznego.

file1267480554



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...