Baranina z szybkowaru z grzybami i czosnkiem

1 marca 2010,
dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Jadłam pierwszy raz takie mięsko, i muszę powiedzieć że bardzo wszystkim smakowało.

Składniki

* baranina 80 dkg
* grzyby suszone 10 szt lub świeże
* marchewka 1 szt
* tłuszcz 1 łyżka
* cebula 2 szt
* czosnek 2 ząbki
* sól
* pieprz
* listek laurowy

Rozgrzać w szybkowarze połowę tłuszczu,obrumienić pokrojoną baraninę wyjąć, a na to miejsce włożyć pokrojoną cebulę, namoczone grzyby i pokrojoną marchew, dodać przyprawy. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Po otwarciu szybkowaru, dodać rozrobioną łyżkę mąki w 1/2 szklanki. Zamknąć ponownie szybkowar i ogrzewać pozostałe 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Smacznego.

file1267480554



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...