Baranina z szybkowaru z grzybami i czosnkiem

1 marca 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Jadłam pierwszy raz takie mięsko, i muszę powiedzieć że bardzo wszystkim smakowało.

Składniki

* baranina 80 dkg
* grzyby suszone 10 szt lub świeże
* marchewka 1 szt
* tłuszcz 1 łyżka
* cebula 2 szt
* czosnek 2 ząbki
* sól
* pieprz
* listek laurowy

Rozgrzać w szybkowarze połowę tłuszczu,obrumienić pokrojoną baraninę wyjąć, a na to miejsce włożyć pokrojoną cebulę, namoczone grzyby i pokrojoną marchew, dodać przyprawy. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Po otwarciu szybkowaru, dodać rozrobioną łyżkę mąki w 1/2 szklanki. Zamknąć ponownie szybkowar i ogrzewać pozostałe 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Smacznego.

file1267480554



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D