Bakłażan faszerowany z grilla

6 lipca 2014, dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny
  • bakłażan 1 szt
  • ser żółty 1 plaster
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • por 100 gram
  • pierś z kurczaka 100 gram
  • przyprawy do grilla
  • sos czosnkowy 3 łyżki

Krok 1

original

Bakłażan myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy środek, grillujemy z obu stron.

Krok 2

original

Pierś z kurczaka kroimy w cieniutkie plastry, nacieramy przyprawami, grillujemy.

Krok 3

original

Bakłażan wykładamy serem i grillujemy aż do jego rozpuszczenia.

Krok 4

original

W tym czasie kroimy warzywa ( w tym pokrojony środek bakłażana) i grillujemy posypane przyprawą.

Krok 5

Do bakłażana wkładamy warzywa wymieszane z mięsem, polewamy sosem czosnkowym i dekorujemy papryką.

file1404686483