Bakłażan faszerowany z grilla
Artykuł zewnętrzny
-
bakłażan 1 szt
-
ser żółty 1 plaster
-
papryka czerwona 1/2 szt
-
por 100 gram
-
pierś z kurczaka 100 gram
-
przyprawy do grilla
-
sos czosnkowy 3 łyżki
Krok 1

Bakłażan myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy środek, grillujemy z obu stron.
Krok 2

Pierś z kurczaka kroimy w cieniutkie plastry, nacieramy przyprawami, grillujemy.
Krok 3

Bakłażan wykładamy serem i grillujemy aż do jego rozpuszczenia.
Krok 4

W tym czasie kroimy warzywa ( w tym pokrojony środek bakłażana) i grillujemy posypane przyprawą.
Krok 5
Do bakłażana wkładamy warzywa wymieszane z mięsem, polewamy sosem czosnkowym i dekorujemy papryką.