Babka Domowa Kętrzyńska

14 lutego 2013, dodał: Lucynda
Artykuł zewnętrzny

Do przygotowania babki potrzebujemy:

1 opakowanie babki domowej w proszku Majonezy-Kętrzyn 400g
2 jajka
1/2szklanki wody
7 łyżek oleju

Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jajka, wodę i olej, wszystko dokłądnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto można urozmaicić, dzieląc ciasto na 2 równe części, dodając do jednej części ciasta 1 łyżkę kakao,  dokłądnie wymieszać. Do przygotowanej formy wyłożyć najpierw ciasto jasne, a następnie ciasto ciemne. W kilku miejscach producent zaleca nakłuć ciasto widelcem. Wstawić do piekarnika o temp. 180 stopni C i piec około 45 minut. Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem albo polać polewą kakaową.

Ciasto jest mało skomplikowane do przygotowania, nie potrzeba z byt wiele dodatkowych składników, jest smaczne i wilgotne. A propozycja z kakao jest mniej słodka;-)
Pycha.

file1360832237



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...