Babka Domowa Kętrzyńska

14 lutego 2013, dodał: Lucynda
Artykuł zewnętrzny

Do przygotowania babki potrzebujemy:

1 opakowanie babki domowej w proszku Majonezy-Kętrzyn 400g
2 jajka
1/2szklanki wody
7 łyżek oleju

Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jajka, wodę i olej, wszystko dokłądnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto można urozmaicić, dzieląc ciasto na 2 równe części, dodając do jednej części ciasta 1 łyżkę kakao,  dokłądnie wymieszać. Do przygotowanej formy wyłożyć najpierw ciasto jasne, a następnie ciasto ciemne. W kilku miejscach producent zaleca nakłuć ciasto widelcem. Wstawić do piekarnika o temp. 180 stopni C i piec około 45 minut. Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem albo polać polewą kakaową.

Ciasto jest mało skomplikowane do przygotowania, nie potrzeba z byt wiele dodatkowych składników, jest smaczne i wilgotne. A propozycja z kakao jest mniej słodka;-)
Pycha.

file1360832237



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...