Babeczki z galaretką

29 sierpnia 2011,
dodał: Olik89
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 2 żółtka

– 240 g mąki

– 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

– 70 g cukru

– 1 galaretka

– brzoskwinie z puszki

Żółtka ucieramy z cukrem. Przesiewamy mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia. Składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Rozwałkujemy je na cienki placek, z którego wykrawamy kółka. Wykładamy nimi małe, nasmarowane  masłem foremki do pieczenia babeczek. Babeczki pieczemy 20 minut w temperaturze 180 C. Galaretkę przygotowujemy według opisu na opakowaniu, ale z nieco mniejsza ilością wody. Po przestygnięciu babeczki wypełniamy pokrojonymi brzoskwiniami. Na koniec zalewamy to galaretką.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.