Aromatyczna Wielkanoc z przyprawami Appetita

28 marca 2013, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Wielkanoc pachnie wiosną, świąteczną babką i aromatycznym żurkiem. Potrawy, przygotowywane według tradycyjnych receptur są istotnym elementem tych radosnych świąt. Dzięki mieszankom przyprawowym z linii Gotujemy po polsku Appetita oraz dodatkom cukierniczym Domowe sekrety świąteczne specjały będą pyszne i aromatyczne.

DoGyros_front_10%DoGyros_front_10%W święta Wielkanocne tradycyjnie przygotowuje się żurek lub barszcz biały. Aby zachwycały głębokim smakiem, warto dodać do nich Przyprawę do żurku i barszczu białego Appetita. Kompozycja majeranku, cebuli, czosnku, ziela angielskiego oraz liścia laurowego pozwoli cieszyć się pełnią aromatu i tradycyjnym smakiem tych zup.

Tradycją świąt Wielkanocnych jest dzielenie się z najbliższymi jajkiem, które symbolizuje odradzające się życie. Od wieków w Polsce wiązało się z nim wiele zwyczajów, których przestrzeganie miało przynieść szczęście i dostatek. Do dziś jajka stanowią podstawę świątecznego śniadania. Aby urozmaicić ich podanie wystarczy dodać do nich odrobinę Przyprawy do potraw z jajek Appetita. Aromatyczna kompozycja soli, cebulki, koperku, szczypiorku, czosnku oraz pieprzu podkreśli smak jaj faszerowanych, sadzonych, past jejecznych i sałatek.

Ciasto w wielkanocnej święcące symbolizuje doskonałość i dobrobyt, a także świadczy o umiejętnościach gospodyni. Dlatego na świątecznym stole nie może zabraknąć tradycyjnych mazurków, bab i serników. W ich przygotowaniu pomocne okażą się przyprawy cukiernicze Domowe sekrety. To propozycja dla kobiet, które cenią prawdziwie domowy smak wypieków. Na linię przypraw cukierniczych składają się: Proszek do pieczenia, Cukier wanilinowy, Przyprawa do piernika, Cynamon mielony, Kwasek cytrynowy, Soda oczyszczona, Żelatyna i Amoniak.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz