Aromatyczna panga
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
½ kg filetów z pangi
cytryna
łyżka soku z cytryny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku
kilka listków świeżej bazylii
3 łyżki oliwy
sól, biały pieprz
½ kg filetów z pangi
cytryna
łyżka soku z cytryny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku
kilka listków świeżej bazylii
3 łyżki oliwy
sól, biały pieprz
Przygotowanie:
Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć i przyprawić solą i pieprzem. Pietruszkę i obrany czosnek bardzo drobno posiekać. Dodać oliwę, sok z cytryny i posiekaną bazylię. Całość wymieszać. Powstałym sosem natrzeć rybę. Cytrynę sparzyć, pozostawić do dekoracji. Rybę piec na ruszcie po 3 minut z każdej strony. Podawać obłożone plasterkami świeżej cytryny, zieloną pietruszką i sosem ziołowym.
Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć i przyprawić solą i pieprzem. Pietruszkę i obrany czosnek bardzo drobno posiekać. Dodać oliwę, sok z cytryny i posiekaną bazylię. Całość wymieszać. Powstałym sosem natrzeć rybę. Cytrynę sparzyć, pozostawić do dekoracji. Rybę piec na ruszcie po 3 minut z każdej strony. Podawać obłożone plasterkami świeżej cytryny, zieloną pietruszką i sosem ziołowym.