Arganowa rapsodia czyli sałatka z olejem arganowym oraz winem szarym

27 sierpnia 2012, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny
Składniki:

Sałatka:
  • 1 cukinia
  • 2 pomidory
  • 1 papryka
  • 100g mozarella
  • 100g szpinaku
  • przyprawy
  • olej arganowy

Sos:

  • 2 łyżki oleju arganowego
  • 2 łyżki szarego wina
  • sok z cytryny
  • zioła

    Sposób przygotowania:
    Warzywa umyć, obrać z części niejadalnych i pokroić w kostkę. Pokropić olejem arganowym i grillować. Mozarellę również pokroić w kostkę, szpinak opłukać i poszatkować. Do miski włożyć szpinak, mozarellę oraz grillowane warzywa. Przyprawić według uznania. Olej arganowy, szare wino oraz sok z cytryny połączyć ze sobą, wymieszać z ziołami. Sałatkę polać sosem.
    Smacznego!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz