Arbuz z rumem

28 sierpnia 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

arbuz 1 szt

cukier 2 szkl

cytryna 1 szt

rum 1/2 l

    Z Arbuza zrobić kulki specjalną łyżką, usunąć pestki, włożyć do słoików. Do każdego słoika wsypać 3 łyżki cukru, wlać 100 ml rumu a na wierzchu położyć 2 plasterki cytryny bez skorki. Zalać wszystko wrzącą wodą, zakręcić, pasteryzować krotko, tylko do zagotowania się wody. Za tydzień nadaje się do jedzenia. Podawać dobrze schłodzone najlepiej jako dodatek do lodów lub deserów.

    file1314548781



    FORUM - bieżące dyskusje

    Doda Dream Show
    Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
    Pracoholizm
    AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
    klejenie butów
    Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
    Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
    Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....