Arbuz z rumem

28 sierpnia 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

arbuz 1 szt

cukier 2 szkl

cytryna 1 szt

rum 1/2 l

    Z Arbuza zrobić kulki specjalną łyżką, usunąć pestki, włożyć do słoików. Do każdego słoika wsypać 3 łyżki cukru, wlać 100 ml rumu a na wierzchu położyć 2 plasterki cytryny bez skorki. Zalać wszystko wrzącą wodą, zakręcić, pasteryzować krotko, tylko do zagotowania się wody. Za tydzień nadaje się do jedzenia. Podawać dobrze schłodzone najlepiej jako dodatek do lodów lub deserów.

    file1314548781



    FORUM - bieżące dyskusje

    Tomaszów Mazowiecki
    W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
    Zakazane imiona dla dzieci
    Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
    rozstępy w bardzo młodym wieku
    Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
    Wyjazd na Podlasie
    Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....