Arbuz z rumem

28 sierpnia 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

arbuz 1 szt

cukier 2 szkl

cytryna 1 szt

rum 1/2 l

    Z Arbuza zrobić kulki specjalną łyżką, usunąć pestki, włożyć do słoików. Do każdego słoika wsypać 3 łyżki cukru, wlać 100 ml rumu a na wierzchu położyć 2 plasterki cytryny bez skorki. Zalać wszystko wrzącą wodą, zakręcić, pasteryzować krotko, tylko do zagotowania się wody. Za tydzień nadaje się do jedzenia. Podawać dobrze schłodzone najlepiej jako dodatek do lodów lub deserów.

    file1314548781



    FORUM - bieżące dyskusje

    Naturalne kosmetyki
    Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
    Typy mężczyzn
    Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
    Jak można zostać dietetykiem
    Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
    leczenie niepłodnosci
    Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...