Arbuz z rumem

28 sierpnia 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

arbuz 1 szt

cukier 2 szkl

cytryna 1 szt

rum 1/2 l

    Z Arbuza zrobić kulki specjalną łyżką, usunąć pestki, włożyć do słoików. Do każdego słoika wsypać 3 łyżki cukru, wlać 100 ml rumu a na wierzchu położyć 2 plasterki cytryny bez skorki. Zalać wszystko wrzącą wodą, zakręcić, pasteryzować krotko, tylko do zagotowania się wody. Za tydzień nadaje się do jedzenia. Podawać dobrze schłodzone najlepiej jako dodatek do lodów lub deserów.

    file1314548781



    Preferencje plików cookies

    Inne

    Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

    Niezbędne

    Niezbędne
    Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

    Reklamowe

    Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

    Analityczne

    Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

    Funkcjonalne

    Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

    Wydajnościowe

    Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.