Amerykańskie naleśniki czyli pancakes z syropem klonowym

27 października 2017, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

 

Kolorowe i aromatyczne śniadanie to najlepszy sposób na dobre rozpoczęcie dnia! Amerykańskie naleśniki, czyli pancakes to pyszna alternatywna dla tradycyjnego śniadania. Proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne, podane z owocami i złocistym Syropem Trzcinowym Diamant, będą kreatywną propozycją dla całej rodziny.

Pancakes to puszyste i rozpływające się w ustach naleśniki, które za oceanem są jednym z kultowych dań. Amerykanie obchodzą nawet Pancake Tuesday, podczas którego zajadają się delikatnymi placuszkami. W Ameryce tradycyjnie polewa się je syropem klonowym, ale marka Diamant proponuje słodką alternatywę – Syrop Trzcinowy Złocisty!

Syrop nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników, dlatego z powodzeniem mogą sięgać po niego także najmłodsi. Dzięki poręcznej butelce ułatwiającej dozowanie, maluchy z przyjemnością pomogą w przygotowaniu porannego posiłku. Naturalny Syrop Trzcinowy na bazie cukru trzcinowego nada naleśnikom słodkie, karmelowe nuty, a kuszący, złocisty kolor przemieni posiłek w słodką ucztę smaku. Takie urozmaicone, sycące śniadanie to niezawodny sposób na optymistyczny, pełen słońca początek dnia!

Diamantowe pancakesy z syropem trzcinowym i owocami

Ciasto:
250 g mąki
2 jajka
250 g mleka
250 g wody gazowanej
Szczypta soli
1/2 łyżeczki cukru Diamant
3 łyżki oleju plus do smażenia (lub masło)
Dodatki:
Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant do polania
Owoce do podania

Sposób przygotowania:
Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na 15 minut. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć naleśniki z obu stron. Jeśli smażymy naleśniki na patelni nie przywierającej nie ma potrzeby natłuszczać jej przed każdym naleśnikiem. Usmażone naleśniki podajemy z owocami, polane Syropem Trzcinowym Diamant.

NOWOŚĆ DIAMANT Syrop Trzcinowy Złocisty to w pełni naturalny cukier, powstały na bazie cukrów trzcinowych, który znajdzie wiele zastosowań wśród miłośników słodkości. Doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów oraz deserów, a także jako dodatek do naturalnych jogurtów czy ciast, (łatwo się w nich rozpuszcza). Trzcinowy, oryginalny posmak nadaje głębię smaku, będąc słodkim zwieńczeniem nowoczesnych deserów. Polecany jest również do słodzenia gorących napojów, np. kawy czy kakao. Syrop trzcinowy Diamant nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników czy aromatów, dlatego będzie niezastąpiony dla całej rodziny! Jego gładka, aksamitna konsystencja i specjalna membrana umieszczona w zamknięciu pomagają dozować syrop, a poręczna butelka sprzyja łatwemu przechowywaniu. Syrop trzcinowy Diamant jest zupełną innowacją na polskim rynku, alternatywą dla znanego od dawna syropu klonowego. Kreując nowe trendy, proponuje słodką nowinkę zarówno dla poszukiwaczy kulinarnych inspiracji, jak i tradycjonalistów.

Diamant Syrop Trzcinowy Złocisty Cena: 5,50 zł/200 g