URODA I ZDROWIE

Aloo Matar – ziemniaki i groszek po indyjsku

3 lutego 2021, dodał: fru

4 ziemniaki kroimy w niedużą kostkę i smażymy na oleju jak frytki. Odsączamy. Gotujemy szklankę zielonego groszku (świeży lub mrożony). Dużą garść orzechów nerkowca zalewamy mlekiem.

aloo matar danie indysjkie

Rozpuszczamy na małym ogniu dwie łyżki masła. Dorzucamy płaską łyżeczkę mielonej kozieradki, płaską łyżeczkę mielonej kolendry, szczyptę pieprzu i pół łyżeczki kurkumy. Dodajemy 3 duże, sparzone, pokrojone pomidory. Dusimy na małym ogniu 5 – 10 minut. Solimy do smaku.

W malakserze miksujemy namoczone w mleku orzechy nerkowca, dodajemy pomidory. Miksujemy na gładką masę, którą wlewamy z powrotem na patelnię. Dodajemy ziemniaki i groszek. Wcinamy z ryżem lub chlebkiem pita. Można posypać świeżą kolendrą.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wideodoradztwo dietetyczne
Brać się za siebie i działać jest z tego najważniejsze, to prawda. Tylko żeby...
Herbata oczyszczająca
Zielona herbata i to nie w torebkach tylko liściasta, to najlepsza z herbat przynajmniej...
jakie są wasze ulubione sklepy z ub…
jak szukacie sukienek to tylko e-sukienki
Remont salonu
remont remontem, a skąd brać pomysły na w miarę tanie urządzenie mieszkania?