URODA I ZDROWIE

Aloo Matar – ziemniaki i groszek po indyjsku

3 lutego 2021, dodał: fru

4 ziemniaki kroimy w niedużą kostkę i smażymy na oleju jak frytki. Odsączamy. Gotujemy szklankę zielonego groszku (świeży lub mrożony). Dużą garść orzechów nerkowca zalewamy mlekiem.

aloo matar danie indysjkie

Rozpuszczamy na małym ogniu dwie łyżki masła. Dorzucamy płaską łyżeczkę mielonej kozieradki, płaską łyżeczkę mielonej kolendry, szczyptę pieprzu i pół łyżeczki kurkumy. Dodajemy 3 duże, sparzone, pokrojone pomidory. Dusimy na małym ogniu 5 – 10 minut. Solimy do smaku.

W malakserze miksujemy namoczone w mleku orzechy nerkowca, dodajemy pomidory. Miksujemy na gładką masę, którą wlewamy z powrotem na patelnię. Dodajemy ziemniaki i groszek. Wcinamy z ryżem lub chlebkiem pita. Można posypać świeżą kolendrą.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Dziecko moczy się w nocy
> incaplay napisał/a:> Ja nie - i nie wyobrażam sobie, żeby mnie ktoś tak...
Co na trądzik i blizny po trądziku…
Mi na blizny po trądziku bardzo pomógł Octenicare. Krem nakładałam na twarz każdego...
Zasłony i meble w kwiaty - hit?
O tak, to byłoby dobre rozwiązanie i można uniknąć w ten sposób przytłoczenia wzorami,...
Nasze zdjęcia
Świetny pomysł Nadja! Ja kupiłam ramkę z 8 miejscami na zdjęcia i umieściłam...