„Owoce morza” koktajl

7 marca 2011, dodał: marek1501
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 15 dag szparagów konserwowych
  • 5 dag konserwowego mięsa z krabów lub paluszków krabowych
  • 10 dag konserwowych krewetek
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 łyżki keczupu
  • łyżeczka winiaku
  • łyżka soku z cytryny
  • ostra papryka
  • 2 plasterki ananasa
  • 4 listki zielonej sałaty
  • sól

Sposób przygotowania:

Szparagi, kraby lub paluszki krabowe i krewetki wyjąć z zalewy, opłukać i  osączyć. Szparagi pokroić na dwucentymetrowe kawałki. Ubić śmietanę, wymieszać z keczupem, doprawić do smaku winiakiem, sokiem z cytryny, ostrą papryką i solą. Do oziębionych pucharków włożyć umyte liście sałaty, a na nich układać szparagi, kraby lub pokrojone w kostkę paluszki krabowe, krewetki i kawałki ananasa. Przed podaniem schłodzić i  polać sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...