Pyszne leczo

27 marca 2011, dodał: siwa21
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 3 średnie cukinie
  • 1 kg zwykłej kiełbasy
  • 3 duże cebule
  • 8 pomidorów albo przecier pomidorowy
  • 6 papryk
  • 1 kg pieczarek lub innych grzybów
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 łyżek wody
  • sól, pieprz
  • keczup

Sposób przygotowania

  1. Cukinię obrać, wykroić miąższ z pestkami, pokroić w drobną kostkę, lekko posolić, jak puści wodę odsączyć na sitku. Cukinię wrzucić do rondla, wlać wodę i dusić do momentu, aż zmięknie.
  2. Pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę zeszklić na oleju. Papryki pokroić w paski i podusić do miękkości. Pomidory pokroić w ćwiartki, ogórki w talarki, czosnek zetrzeć na tarce.
  3. Grzyby pokroić i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki oprócz pomidorów połączyć razem, doprawić solą i pieprzem.
  4. Na koniec dodać pomidory (albo przecier pomidorowy) oraz keczup. Dusić jeszcze 10-15 minut.Smacznego:)

file1299158856