kanapka z chrupiącym sznyclem

24 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

600 g polędwiczek wieprzowych lub medalionów z polędwicy wieprzowej Prime Food
Przyprawa do wieprzowiny Prymat
100 g mąki pszennej
4 jajka do panierowania
Czosnkowa bułka tarta Prymat
Oliwa z oliwek do smażenia
8 plasterków wędzonego boczku z Przechlewa Prime Food
4 jajka

½ główki sałaty radichcio
Mały pęczek rukoli
200 g klasycznej sałatki coleslaw
8 pomidorków cherry
4 bułki ziarniste
40 g masła do smarowania
Kilka gałązek szczypiorku do dekoracji
Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, każdą przekroić w poprzek na pół i uformować medaliony. Mięso posypać obficie przyprawą do wieprzowiny Prymat i odstawić na godzinę do lodówki.
Sałaty umyć, osuszyć, a następnie ułożyć na przekrojonej na pół bułce posmarowanej masłem.
Wieprzowinę oprószyć mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie panierować w czosnkowej bułce tartej Prymat. Tak przygotowane sznycelki smażyć na wolnym ogniu do momentu, aż skórka będzie złocista i chrupiąca. Gotowe sznycelki ułożyć na bułce, na nich umieścić usmażone na dwóch plastrach bekonu jajko sadzone.
Tak przygotowaną kanapkę udekorować cząstkami pomidorków cherry i gałązkami szczypiorku, podawać z sałatką coleslaw.

źródło: www.prymat.pl