Wątróbka z jabłkiem i majerankiem
Artykuł zewnętrzny
Smaczne, szybkie i tanie danie jednogarnkowe a raczej jednopatelniowe:)
składniki:
1/2 kg.wątróbki z drobiu,
2 jabłka,
2 łyżki mąki,
2 -3 łyżki oleju,
1 cebula,
1 łyżeczka majeranku,
piperz i sól do smaku.
Przygotowanie: wątróbkę umyć,odsączyć i obrać z błon.Pokroić na mniejsze kawalki,wsypać mąkę,wymieszać.Jabłka obrać,przekroić na pół,usunąć środek z nasionami,potem pokroić na ósemki a następnie w plasterki i oprószyć majerankiem.Cebulę obrać,przekroić na pół i pokroić w cienkie półkrążki.Na większej patelni rozgrzać olej,włożyć wątróbkę,obsmażyć z obu stron,dodać cebulę,ułożyć jabłka i wszystko razem smażyć aż wątróbka będzie gotowa.Doprawić solą i pieprzem.