Piernikowe usta murzyna

19 stycznia 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 opakowanie biszkoptów
powidła lub dżem

Ciasto:

1 margaryna
0,5 szklanki cukru
3 łyżki kakao
5 łyżek wody
6 jajek
około 1,5 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
przyprawa do piernika

Biszkopty smarujemy powidłami lub dżemem, łączymy ze sobą i układamy na blaszce rzędami.
Margarynę, cukier, kakao i wodę gotujemy około 5 minut. Po wystudzeniu dodajemy żółtka, mąkę, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy mikserem. Z białek ubijamy pianę i dodajemy na koniec.
Gotowym ciastem zalewamy biszkopty i pieczemy około 35 – 40 minut.

file1295430539



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...