Piernikowe usta murzyna

19 stycznia 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 opakowanie biszkoptów
powidła lub dżem

Ciasto:

1 margaryna
0,5 szklanki cukru
3 łyżki kakao
5 łyżek wody
6 jajek
około 1,5 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
przyprawa do piernika

Biszkopty smarujemy powidłami lub dżemem, łączymy ze sobą i układamy na blaszce rzędami.
Margarynę, cukier, kakao i wodę gotujemy około 5 minut. Po wystudzeniu dodajemy żółtka, mąkę, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy mikserem. Z białek ubijamy pianę i dodajemy na koniec.
Gotowym ciastem zalewamy biszkopty i pieczemy około 35 – 40 minut.

file1295430539



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...