Szparagi zapiekane

2 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg szparagów
  • 15 dag utartego  żółtego sera
  • 5 dag masła
  • 1 szkl. śmietanki
  • 2 jaja
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

Szparagi obrać z włókien, opłukać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie dobrze osączyć z wody i ułożyć na talerzu. Posypać startym serem, obłożyć kawałkami masła, zalać śmietanką rozmąconą z jajami. Wstawić do nagrzanego piekarnika mniej więcej na 15 min.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....