Sałatka z pieczarkami

30 października 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny
    Składniki

  • 30 dkg pieczarek
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ogórki konserwowe
  • szczypiorek
  • posiekana pietruszka
  • 1/2 słoika majonezu
  • 2 lyżeczki musztardy
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
  • Do posolonej gotującej się wody włożyć pieczarki, gotować 10 min. Wyjąć skropić sokiem z cytryny, ostudzić.Pokroić cieniutko w talarki. Ogórki przekroić na pół, pokroić w talarki. Jajka pokroić tak jak ogórki.
    Pieczarki odcisnąć, to samo zrobić z ogórkami. Składniki zmieszać dodać szczypiorek i pietruszkę.Posolić, popieprzyć do smaku.Dodać majonez zmieszany z musztardą.Jeszcze raz wszystko wymieszać i gotowe.