Halibut w marynacie mandarynkowej

22 grudnia 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas : 15 minut + macerowanie

Składniki :

  • 4 małe filety z halibuta ( bez skóry )
  • 2 cytryny ( a w zasadzie sok wyciśnięty z nich )
  • 2 duże mandarynki – sok
  • 1/3 szklanki oleju z pestek winogron
  • sól
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • mąka
  • 1/3 kostki masła

Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny, mandarynek, olejem . .Zostawić na minimum 1 godzinę . Wyjąć i osuszyć . Posolić i posypać pieprzem mielonym . Oprószyć mąką .
Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano z obu stron halibuta .
Podawać z sałatą z dresingiem mandarynkowym .