Zupa dyniowa z makaronem

15 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

50 gram makaronu
sól
pieprz
mała cebulka
200 gram miąższu z dyni
mała marchewka
pietruszka
pół kalarepy
2 łyżki masła
3 ziarna ziela
1,25 litra wywaru drobiowego
2 listki laurowe
natka pietruszki

Makaron ugotować, cebule obrać pokroić w talarki, miąższ dyni pokroić na kawałki. Marchew, pietruszkę  i kalarepkę obrać pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni masło, podsmażyć na nim cebulę, dodać pozostałe warzywa, ziarna pieprzu i ziele angielskie. Podsmażyć. W garnku zagotować wywar drobiowy, dodać listek laurowy, dołożyć podsmażone warzywa z patelni. Gotować kilka minut, dodać makaron, na koniec udekorować natką pietruszki. Można tez przyprawić odrobiną kminku: zupa zyska ostrzejszy i bardziej wyrazisty smak.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...