Sałatka z bobu z sosem cytrynowym

9 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

60 dag młodego bobu
duża cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
2 łyżki białego octu balsamicznego
sok wyciśnięty z połowy cytryny
pół pęczka natki
pieprz kajeński
sól

Bób przebrać, wrzucić do wrzącej wody. Gotować 3 minuty na dużym płomieniu. Odcedzić, przestudzić polewając wodą, osączyć i obrać z łupinek. Cebulę oraz czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebule i czosnek, usmażyć na szklisto, dołożyć bób, dodać sok z cytryny i oprószyć pieprzem. Całość dusić około 3 minuty na małym ogniu. Przestudzić, wymieszać z natką, octem balsamicznym, doprawić do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.