Łosoś a`la Picasso
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
4 kostki z łososia (mrożone)
2 plastry sera żółtego (Goudy)
4 plastry pomidora bez skórki
4 czarne oliwki bez pestek
4 cienkie plastry cukinii ze skórką
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka przyprawy do ryb
papryczka chilli do dekoracji
olej do smażenia
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy na nią zamrożone kostki łososia, posypujemy przyprawą do ryb i smażymy pod przykryciem (pryska) na złoty kolor. Odwracamy i układamy na każdej kostce po pół plastra sera, plaster pomidora, cukinii i przekrojoną na pół oliwkę. Na cukinii kładziemy po pół łyżki śmietany. Rybę obficie posypujemy przyprawą do ryb i smażymy pod przykryciem przez około 10 minut.