Piegowate biszkopty
składniki:
· Cukier brązowy 100g
· Masło 60g
· Jajko 1szt
· Mąka pszenna 100g
· Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
· Szczypta soli
· Cynamon mielony ½ łyżeczki
· Czekolada kuwertura posiekana 100g
Sposób wykonania:
Mikserem ubijamy masło z cukrem na białą masę, dodajemy również jajko. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i chwilę jeszcze ubijamy, by połączyły się wszystkie składniki na jednolitą masę. Dodajemy czekoladę i mieszamy.
Za pomocą dwóch łyżeczek formujemy małe ciasteczka które układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia (pozostawiamy między nimi odstępy, by mogły wyrosnąć).
Pieczemy w rozgrzanym do 190ºC piekarniku przez 12 minut by urosły i zarumieniły się. Jeśli chcemy, by stały się kruche możemy piec je trochę dłużej.