Polędwiczki pieczone w ziemniakach

17 listopada 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 60 minut

Niezbędne składniki:

Polędwiczka wieprzowa, 500g
Ziemniaki, 1-2 sztuki
Jaja, 2 sztuki
Mąka, 3 łyżki
Olej

Przyprawy KAMIS:
Przyprawa do schabu Schab pieczony z żurawiną
Majeranek
Sól morska w młynku

Polędwiczki przekroić na połowę, nadziać przyprawą do schabu z żurawiną, obsmażyć na patelni. Ziemniaki zetrzeć na grubej tarce, dodać jaja, mąkę, majeranek doprawić solą i pieprzem, wyrobić na jednolitą masę. Polędwiczki owinięte ziemniakami smażyć na patelni z obydwu stron, ułożyć na blaszce i piec w piekarniku 25 minut w temp. 175 st.

www.kamis.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.