Chińska sałatka z białej kapusty

5 lutego 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 1 kg białej kapusty
– 1 ostra czerwona papryka
– 1 mały kawałek imbiru
– 3 łyżki białego octwu winnego
– 2 łyżki jasnobrązowego cukru
– 1 łyzka oleju sezamowego
– 100 gram orzeszków ziemnych
– 100 gram migdałów
– 1 łyzka soli

Liście kapusty opłukać, cienko poszatkować, pokroić na kawałki długości około 6 cm. Kapuste przełożyć do kamiennego garnka, wymieszać z sola i cukrem, odstawic na 2 godziny. Paprykę przeciąż na pół, usunąć gniazda nasienne i pestki. Opłukać, pokroic w cienkie paseczki, imbir obrać, drobno posiekać, migdały sparzyc wrzątkiem, zdjąć gorzką skórkę. Kapuste lekko odcisnąć, dodać olej, ocet, imbir i paprykę. Wymieszać i odstawić na kolejne 2 godziny w chłodne miejsce.



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...