Pudding brzoskwiniowy

30 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

doskonały ryżowy deser z brzoskwiniami:

– 1 litr mleka
– niepełna szklanka ryżu
– skórka z cytryny
– 1 łyżka pomarańczowego lub morelowego dżemu
– 5 łyżek brązowego cukru
– białko z jajka
– garść rodzynek i orzechów
– 2 brzoskwinie z puszki

rodzynki i orzechy opłukać, namoczyć w gorącej wodzie, mleko wymieszać z cukrem, włozyć do niego skórkę otartą z cytryny. Ryż opłukać , wsypać do mleka zagotować aż powstanie gęsty kleik. Dodać rodzynki i posiekane orzechy oraz dżem, wymieszać, ubić sztywną pianę z białka i delikatnie połączyć z gorącym ryżem. Całość przełożyc do miseczek. Gdy masa zgęstnieje, odwrócić miseczki do góry dnem i szybko przełożyć na talerzyk, udekorować brzoskwiniami drobno pokrojonymi.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺