Inegol Kofte – kuchnia turecka

30 listopada 2011, dodał: joannan
Artykuł zewnętrzny

Inegol Kofte są to grillowane kulki mięsne ze zmieszanego mięsa cielęco-jagnięcego. Do spróbowania także w Restauracji Maho.

Składniki:

  • wołowina 200 g
  • bułka tarta  10 g
  • soda 5 g
  • cebula 20 g
  • sól 7  g

Przygotowanie:

Zmielić wołowinę, a następnie dodać do niej bułkę tartą, sodę, cebulę, i sól. Z powstałej masy formować małe kotleciki które należy zgrillować lub upiec w piekarniku.

file1288191096

Restauracja Maho
www.maho.com.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.