Gulasz ziemniaczany Eli

25 października 2010,
dodał: eli_555
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 kg ziemniaków
1 kg grubych parówek
1 kg cebuli
6 ząbków czosnku
70 dkg pieczarek
1 koncentrat pomidorowy-200 g
1 łyżka papryki słodkiej w proszku
1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
przyprawa typu jarzynka
sól
pieprz
maggi
olej do smażenia
2 łyżki mąki

Parówki obrać z osłonki i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w ćwierć krążki, czosnek przecisnąć przez praskę. Obrane pieczarki pokroić na ćwiartki, ziemniaki w kostkę. W dużym rondlu lub garnku rozgrzać olej, wrzucić parówki, obsmażyć, dodać cebulę, czosnek, pieczarki i razem przesmażyć. Dodać ziemniaki, koncentrat, liście laurowe, ziele angielskie, przyprawy i wymieszać. Zalać wodą, żeby było równo z ziemniakami i dusić na małym ogniu do miękkości ziemniaków. Mąkę rozmieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować. Doprawić do smaku maggi. Smacznego!

file1288030528



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....