Czekoladowe ciasto duch

21 października 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

1 i 3/4 mąki

1,5 łyżeczki sody

½ łyżeczki proszku

1 łyżeczka soli

1,5 szklanki cukru

1 gorzka czekolada

1 szklanka mleka

¾ kostki masła (190 g)

3 jaja

1 łyżeczka wanilii

Piekarnik rozgrzany do 180 st. C

Wysmaruj tłuszczem formy, oprósz mąką

1. Roztop masło

2. Roztop czekoladę

3. przesiej mąkę, dodaj sól, sodę, proszek i cukier

4. do maki dodaj czekoladę, mleko i masło, wymieszaj, zmiksuj

5. roztrzep jajka z wanilią, dodaj do ciasta, zmiksuj

6. podziel na dwie części, każdą upiecz w formie

7. przekładaj kremem

Przepis dodany przez: Justyna



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz