Ogórkowa

20 października 2009,
dodał: Magdalena
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
• 2 kostki rosołowe.
• 2 szkl. mleka.
• 3 szt. ogórków kwaszonych.
• 2 szt. cebuli.
• 4 łyżki masła.
• 2 łyżki mąki.
• natka pietruszki.
• sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Wykonanie:
Cebule obrać, umyć, drobno pokroić, dodać dwie łyżki masła podsmażyć. Dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki. Dusić do miękkości skrapiając przygotowanym rosołem z kostek. Resztę masła roztopić, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić pozostałym rosołem. Szybko mieszając wlać wrzące mleko, zagotować. Dodać ogórki z cebulą, chwilę pogotować, dodać posiekaną pietruszkę, doprawić do smaku. Podawać z ugotowanymi ziemniakami posypanymi skwarkami.

file1256065318

Przepis dodany przez: Magdalena



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...