Podsmażana kartoflanka na wędzonce

5 października 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • ziemniaki duże 3 kg
  • cebula 2 szt
  • boczek wędzony 1/2 kg
  • czosnek 2 ząbki
  • jelita wieprzowe 4 – 5 m
  • pieprz 1 łyżeczka
  • vegeta 2 łyżki

Boczek wędzony pokroić w kostkę, usmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę. Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, dodać usmażony boczek, doprawić solą, pieprzem i wegetą, dodać posiekany czosnek. Nadziać w jelita, wiązać odpowiednie długości około 10 –  15 cm. Gotować na wolnym ogniu 25 minut. Przed podaniem podsmażyć na patelni na rumiano. Podawać z grzybkami marynowanymi lub dowolną surówką.

file1286275068



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.