Paprykarz rybny po chorwacku

5 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg różnej słodkowodnej ryby
80 dag cebuli
2-3 ostre papryczki chili
liść laurowy
4-5 łyżek oleju
1 l białego wina
pietruszka
sól
3 dag przecieru pomidorowego
trochę mąki
łyżka Vegety
2 dag czosnku
mielona słodka papryka
pieprz mielony

file1286274704

Sposób przygotowania:

Ryby oczyść, opłucz, odetnij łby i ogony. Drobno posiekaj około 70 dag cebuli. Zagotuj w wodzie cebulę, papryczki oraz rybie łby i ogony. Gotuj około 1,5 godz. Po ugotowaniu przetrzyj przez sito i ostudź. Na rozgrzanym oleju uduś pozostałą cebulę, dodaj czosnek, przecier pomidorowy i mieloną paprykę. Zalej wywarem zaprawionym odrobiną mąki. Potem włóż kawałki ryby, sól, pieprz, liść laurowy, Vegetę oraz wino i gotuj na wolnym ogniu. W razie potrzeby posól. Przed podaniem dodaj do paprykarza wcześniej ugotowany makaron wstążki. (Wartość energetyczna 1 porcji 405/1701 kal/J)

www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...